• Magyar
  • Deutsch
  • English

Elérhetőségeink

Feketéné Táttár Lívia

8710 Balatonszentgyörgy, Sport u. 36.

Tel: +36 30 503 75 27

Email: Kapcsolat

SZÉP kártyát elfogadunk

Szépkártyát elfogadunk

Ingyenes internet

A házban vezeték nélküli internet (wifi) lefedettség található!

Térkép

Villa Lívia Balatonszentgyörgy

Látnivalók

A Villa Lívia kiváló szálláshely, ha a strandolás mellett a nyugat-balatoni régiót is szeretné felfedezni. A környék 20 km-es körzetben kicsiknek és nagyoknak egyaránt rengeteg aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújt!

Balatonszentgyörgy – Csillagvár

Érdemes ellátogatni a falu határában álló egykori vadászkastélyba, ugyanis a csillag alaprajzú épület a világon egyedülálló! Az épületben középkori életet bemutató érdekes kiállítás, az udvaron pedig háziállatok, játszótér és egy magyaros vendéglő várja a látogatókat. Bővebb információ

Balatonszentgyörgy – Gulya Csárda

A magyaros, házias ízek kedvelőinek ajánjuk ezt a hangulatos éttermet, melynek környékén a Magyarországon őshonos védett szürkemarhák legelésznek.

Balatonpart – Balatonberény

A nyaralótól a Balatonparttól kb. 2 km-re fekszik. A két települést kis forgalmú közút köti össze. Balatonberényben a fizetős strand mellett hosszú, gondozott szabadstrand és a „Csicsergő vitorláskikötő” idilli környezete várja a nyaralókat. A partszakasz strandolásra, pihenésre és horgászatra is kiválóan alkalmas!

Keszthely

A kisváros egész nyáron programokkal várja a turistákat. Számos múzeuma, a Festetics-kastély és annak parkja, valamint a kikötő változatos kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak. A nyaralótól Keszthely személyautóval, vonattal illetve kerékpárúton biciklivel is könnyen megközelíthető, mindössze  10 km.

Termálfürdők

A régióban számos gyógy- és termálfürdő található. A nyaralóhoz Hévíz és Marcali van legközelebb.

Hévíz: 18 km

A hévizi tó jótékony hatásáról és a fürdőről bővebb információt talál itt!

Marcali: 17 km

A nemrégiben átadott fürdő fedett és szabadtéri medencékkel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.
További információt talál a fürdő saját honlapján.

Túrázási lehetőségek gyalog vagy kerékpárral

A Balatonfelvidéki Nemzeti Park számtalan érdekességet tartogat a természetjáróknak és kerékpárosoknak.
Ezek közül emeltünk ki néhány, a szállás közvetlen közelében fekvő kirándulási lehetőséget.

Kis-Balaton

Balatonszentgyörgytől 23 km-re (Balatonmagyaród és Zalavár között) fekszik az egyedülálló növény- és állatvilágáról, valamint különleges szerkezetű fahídjáról híres Kányavári-sziget. Fotósoknak, horgászoknak és pihenni vágyóknak egyaránt ajáljuk ezt a csendes, nyugodt szigetet.
A sport kedvelői a kerékpárral is bebarangolhatják a Kis-Balaton vidékét. Bővebb információért kattintson ide!

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Érdekes látnivaló még a Balatonmagyaród és Zalakomár között található kápolnapusztai Bivalyrezervátum. A telep fontos szerepet játszik a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja, mivel az állomány szelídsége közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé a látogatókkal. Bővebb információért kattintson ide!

Keszthelyi –hegység

A hegység az ország turistavonalakkal egyik legjobban feltárt területe, négy tanösvény kínál aktív kikapcsolódási lehetőséget.
Érdemes felkeresni a gyenesdiási Festetics-kilátót, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Balaton nyugati medencéjére. Bővebb információért kattintson ide!